Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prekid saradnje

Đoković se emotivnom porukom oprostio od Ivaniševića

novak đoković
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Novak Đoković

“Goran i ja smo prije nekoliko dana dogovorili prekid saradnje. Hemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena”, napisao je Đoković

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su saradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera:

“Sjećam se jasno dana kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili neku inovaciju, da donesemo neku čaroliju servisa u naš duet. Zapravo, ne samo da smo dobili servis, već i puno smijeha, zabave i provedenih godina na broju jedan, srušenih rekorda i još 12 Grand Slam finala od tada. Jesam li spomenuo malo drame? Nolefam bi to trebali znati.

Goran i ja smo prije nekoliko dana dogovorili prekid saradnje. Hemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena. Ustvari, ponosan sam na to, nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo bitke u parchisu (društvena igra) puno godina. I taj se turnir ne završava nikada.”

Uz Đokovića bi trebao ostati Nenad Zimonjić, bivši selektor Davis Cup reprezentacije Srbije. On bi trebao biti s Đokovićevim na sljedećim turnirima, a zasad nije poznato ko će naslijediti Ivaniševića u Đokovićevom stožeru. Prvi sljedeći turnir za Đokovića je Masters u Monte Carlu od 7. do 14. aprila.