Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanski teniser

Đoković se nada nastupu u Indian Wellsu

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA

Turnir u Indian Wellsu počinje 10. marta

Prvi teniser svijeta, Srbijanac Novak Đoković, još se nada da će moći nastupiti na mastersu u Indian Wellsu.

Đoković, koji nije vakcinisan zbog čega je propustio prvi grand slam turnir sezone Australian Open i doveo u pitanje prvo mjesto na ATP listi, nada se da će moći ući u SAD i nastupiti na turniru za koji je vakcinacija obavezna.

On je sezonu 2022. započeo jučer nastupom na turniru u Dubaiju, gdje je u prvom kolu savladao Italijana Lorenza Musettija sa 6:3 i 6:3.

– Većina tenisera koje sam sreo zadnjih dana je bila ljubazna prema meni. Većinom su mi rekli da me je lijepo ponovo vidjeti na turneji – izjavio je Srbijanac.

Gledaoci u Dubaiju snažnim aplauzom su dočekali osvajača 20 grand slam turnira. Đoković je na zvaničnim turnirima zaigrao prvi put nakon decembra, kada je nastupio u finalu Davis kupa.

Turnir u Indian Wellsu počinje 10. marta.