Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Broj jedan

Đoković: Shvatit ću šta sam uradio tek kada se povučem

Nije mi bilo dosadno bez tenisa, a ovdje sam jedva čekao doći i cilj mi je bio da potvrdim prvo mjesto na kraju godine

Novak Đoković ušao je u svoje 54. finale Mastersa i danas će od 15 sati zaigrati protiv Daniila Medvedeva. Đoković je jučerašnjom pobjedom protiv Hurkacza osigurao prvo mjesto na kraju sezone sedmi put u karijeri. Time je prestigao Petea Samprasa i ispisao tenisku istoriju.

“To je veliko dostignuće. Jako sam ponosan. Drago mi je što sam opet dobio priliku. Uspio sam prestići svog idola iz djetinjstva, Petea Samprasa. To je nevjerovatno.”

U sedmom gemu trećeg seta netko je na tribinama glasno proslavio Đokovićevu duplu pogrešku.

“Vidite, to se događa. Ovo je meč visokog intenziteta i publika će podržavati uvijek obojicu. U žaru borbe se može svašta dogoditi. Navijači će biti uključeni u to. Nije mi smetalo, nije me dotaklo, ni prvi ni posljednji put. Teško je kada je publika protiv vas, ali ne marim za to. Bio sam na obje strane u tim situacijama.”

Vratio se nakon sedam sedmica pauze.

“Nisam bio zabrinut, odmarao sam i uživao. Proveo sam vrijeme s porodicom i u svom teniskom centru u Srbiji. Tu imam puno posla i to mi oduzima puno vremena. Nije mi bilo dosadno bez tenisa, a ovdje sam jedva čekao doći i cilj mi je bio da potvrdim prvo mjesto na kraju godine. Sad kad sam to uspio, lakše mi je. Teško mi je shvatiti šta sve radim i koliki su ovo uspjesi jer još igram. Shvatit ću vjerovatno kada se povučem. Nemam vremena veseliti se, uvijek moram okrenuti drugi list.”