Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đoković u finalu US Opena

đoković

Još samo jedna pobjeda dijeli Novaka Đokovića od osvajanja trećeg trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD, 71. u karijeri.

Đoković je u polufinalu US Opena srušio 21. nosioca Keija Nišikorija rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u svoje osmo finale u New Yorku.

Novak je mnogo bolje ušao u meč i već u drugom gemu oduzeo servis Japancu. Potvrdio je brejk i uspio da sačuva prednost do kraja seta.

Nole je nastavio da vrši pritisak na rivala što je rezultiralo brejkom u petom gemu drugog seta.

Još ubedljiviji je bio u trećem setu i sa dva brejka došao na korak do šampioskog trofeja.

Šestom ovogodišnjom pobjedom na US Openu Novak je povećao prednost nad Japancem na 15-2 u međusobnim duelima i revanširao mu se za poraz u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD iz 2014. godine.

Susret je trajao dvasata i 22 minuta.

„Počastvovan sam što igram ovaj sport i drago mi je što sam uspio da dođem do još jednog finala. Uzbuđen sam zbog toga šta me čeka u nedelju. Siguran sam da će biti jako teško“, rekao je Novak poslije meča.

Novak će se u borbi za 14. Grand slam titulu u nedjelju od 22 sata po srednjeevropskom vremenu sastati sa Huanom Martinom del Potrom (3) koji je vodio 7:6, 6:2 protiv Rafaela Nadala (1), kada je Španac bio prinuđen da mu preda meč zbog povrede.

Srpski i argentinski teniser do sada su osamnaest puta odmjerili snage. Novak je kao pobjednik izašao iz četrnaest duela (posljednja tri pripala su srpskom teniseru).

Pobjedom u polufinalu, Nole se plasirao na završni turnir u Londonu, Nitto ATP Finals. Biće to njegovo 11. učešće na smotri najboljih.

Ukoliko trijumfuje u nedjelju, Novak će se u ponedeljak naći na trećoj poziciji ATP liste. Za sada srbijanski teniser ima osiguranu četvrtu poziciju.