Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tenis

Đoković uoči finala Wimbledona: Spreman na ono najgore

djokovic ss

Đoković je u polufinalu bio nervozan jer je publika opet bila protiv njega. “Ne znam kakva će publika biti u finalu. Ja sam spreman na ono najgore. Uvijek sam spreman za najgore. Nažalost, to je moja realnost u većini karijere.

Novak Đoković izborio je nastup u finalu Wimbledona nakon što je u polufinalnom meču preokretom u četiri seta svladao Camerona Norrieja. Deveti nositelj bio je siguran u prvome setu, a onda i ostao bez snage pred Đokovićevim udarcima i bez rješenja za njegove lopte. Završilo je 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 nakon dva sata i 34 minute igre.

Đoković će za 21. Grand Slam naslov igrati protiv australskog predstavnika Nicka Kyrgiosa. Iza Kyrgiosa je turnir iz snova, njegov najbolji rezultat na Grand Slam turnirima i odmor jer mu je Rafael Nadal, suparnik u polufinalu, predao meč bez borbe zbog svoje ozljede.

“Kyrgios je za svoje standarde bio jako posvećen sezoni na travi. Kada sam vidio kako je pobijedio Stefanosa Tsitsipasa u trećoj rundi, poslao sam mu poruku da se vidimo u finalu. Vjerovao sam da može dogurati do finala”, rekao je Đoković, koji je oba dosadašnja meča protiv Kyrgiosa izgubio.

“Iskustvo je na mojoj strani, ali to protiv njega ne igra nikakvu ulogu jer je on samouvjeren i igra najbolji tenis protiv najboljih igrača na najvećoj sceni”, dodao je u razgovoru za Sportklub nakon polufinala.

Đoković i Kyrgios godinama su bili veliki rivali, Australac je preko medija prozivao Đokovića, ali mu je ove godine pružio podršku kada je srpski teniser deportiran iz Australije.

“Izgleda da smo zakopali ratne sjekire. Vidjet ćemo u nedjelju. Nikad nisam imao nešto protiv njega, ali on jest godinama protiv mene, nisam mu se svidio. Kad je bilo najteže, stao je uz mene i to jako cijenim. Zahvalio sam mu za to. Bio je jedan od rijetkih koji su to javno rekli, a posebno je njemu teško bilo to reći jer je kao Australac išao protiv svoje vlade. Nismo prijatelji, ali lijepo se slažemo.”

Đoković je u polufinalu bio nervozan jer je publika opet bila protiv njega. “Ne znam kakva će publika biti u finalu. Ja sam spreman na ono najgore. Uvijek sam spreman za najgore. Nažalost, to je moja realnost u većini karijere.”