Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponovo u centru pažnje

Đoković: Vidio sam ljude koji molitvom otrovnu vodu pretvore u ljekovitu

djokovic

Nakon što je zabrinuo javnost izjavama o vakcinama, ponovo je dospio u centar pažnje

Novak Đoković od početka karantene zbog koronavirusa ima puno slobodnog vremena koje je iskoristio kako bi javno iznosio svoje stavove mnogo više nego što je to dosad radio.

Naime, srpski teniser se dotakao niza tema, a javnost su posebno zabrinule njegove izjave o cjepivu zbog kojih se našao na udaru kritika.

Đoković je jednom prilikom rekao kako ne želi cjepivo protiv koronavirusa, a na to su mu odgovorili epidemiolozi i kolege teniseri kojima se nije svidjelo što Đoković širi opasne tvrdnje.

Novi izlet u nepoznato

Sada je ponovno odradio jedan Instagram live, ovoga puta u društvu Chervina Jafarieha, bivšeg brokera koji se danas bavi uzgojem sumnjive veganske i ne-gmo hrane koju ne odobrava nijedna inspekcija u SAD-u.

“Unutrašnja veza je zaista biti prisutan i svjestan u trenutku dok piješ vodu. Vidio sam ljude i poznajem ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti, uspijevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvoriti u ljekovitu vodu. Voda reagira i znanstvenici su dokazali da molekule vode reagiraju na naše emocije, na ono što se govori“, rekao je Đoković i dodao:

“Istinski vjerujem da bi svakog dana za stolom trebalo sjediti bez kamera, bez telefona. Ili još gore, da sjedimo nervozni i raspravljamo za stolom s najbližima tokom obroka.”

Video je pogledalo više od 550.000 ljudi, a nekadašnja teniserka Mary Carillo smatra da Đoković treba biti odgovorniji u svojim javnim istupima.

“Znam da vjeruje u meditaciju, u molitvu, mrzio je to što je morao na operaciju lakta i odgađao ju je jer je istinski mislio da može izliječiti vlastito tijelo. Jako me uznemirilo to što su Đoković i drugi čovjek govorili da se toksična voda može transformirati u pitku vodu. To su opasne stvari koje su brojni ljudi vidjeli, nadam se da će povući to“, kaže Carillo.