Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teniski as

Đoković zahvalio Ibrahimoviću, odmah je uslijedila njegova reakcija

FOTO: Screenshot

U trenutku kada ih je kamera zumirala, Ibrahimović je prema kameri pokazao znak srce i na taj način se zahvalio Novaku na lijepim riječima

Novak Đoković je ispisao tenisku historiju. Srpski teniser je u finalu Roland Garrosa s 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) u setovima pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda (24) i tako došao do 23. Grand Slam naslova u karijeri. Ostavio je iza sebe Rafaela Nadala (22) i Rogera Federera (20).

Na kraju meča je pozdravio nogometaše Zlatana Ibrahimovića, Oliviera Girouda i Kyliana Mbappéa, ali i NFL superstara Toma Bradyja, koji su gledali njegovu historijsku pobjedu. “Hvala nogometnim i svjetskim zvijezdama što su ovdje. Hvala vam što ste svi došli. Ibro, ti razumiješ, ti si mi prijatelj”, rekao je na srpskom poslavši poruku Ibrahimoviću.

U trenutku kada ih je kamera zumirala, Ibrahimović je prema kameri pokazao znak srce i na taj način se zahvalio Novaku na lijepim riječima.

Podsjetimo, srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Roland Garros pobjedom u finalu protiv Norvežanina Caspera Ruuda sa 3:0 u setovima, čime je stigao do rekordne 23. Grand Slam titule svih vremena i neupitnog statusa najboljeg tenisera svih vremena.

Đoković je tako postao apsolutni rekorder po broju GS titula sa 23 naslova, a iza sebe je ostavio Rafaela Nadala sa 22 i Rogera Federera sa 20.

Jedini je igrač koji je osvojio sve na ATP touru – sva četiri Grand Slama, svih devet Mastersa i ATP Finale.