Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije vakcinisan

Đokoviću ne daju u Ameriku, propustit će dva velika turnira?

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA

Srpski teniser je lani u Australiji imao najviše problema s koronamjerama, čak je bio i deportovan nakon ubrzanog saslušanja

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, ako ne bude vanrednih promjena u međuvremenu, neće nastupiti na Master 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju. Razlog su, kao i prošle godine, stroge koronamjere koje su na snazi u SAD-u, a produžene su do 10. aprila ove godine.

Svaki stranac koji do tog datuma želi ući na tlo SAD-a mora biti cijepljen. Općepoznato je da Đoković nije cijepljen te da redovno ističe i svoje antivakserske stavove pa ga zbog toga neće biti na turnirima koji počinju 8. marta i 22. marta ove godine.

Đoković trenutno igra turnir u Adelaideu, nakon čega će se preseliti u Melbourne, gdje ga čeka nastup na Australian Openu. Srpski teniser je lani upravo u Australiji imao najviše problema s koronamjerama, čak je bio i deportovan nakon ubrzanog saslušanja.

U međuvremenu su Australci popustili mjere, ali u SAD-u ostaju pri svome pa je tako jasno da Đoković neće moći konkurisati za 2000 bodova, koliko nose ta dva turnira, a upitan mu je i nastup na US Openu ako se mjere produže i do kraja godine.