Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đorđevićev potez tokom dodjele medalja podijelio srbijansku javnost VIDEO

djordjevic_brnabic1

Prilikom ceremonije dodjele medalja srpskim košarkašima nakon finala Eurobasketa dogodio se skandal koji nije promakao televizijskim kamerama.

Slovenija je u finalu nadigrala Srbiju, bez obzira na što su pojedinci iz poražene reprezentacije govorili o sudačkim greškama na njihovu štetu.

Na utakmici u Istanbulu bila je i srpska premijerka Ana Brnabić te je svakom košarkašu prilikom uručenja medalje pružila ruku.

https://www.youtube.com/watch?v=8JRihd-Cm1k

No, selektor Saša Đorđević, nakon što je dobio srebrno odličje oko vrata, nije se pozdravio s premijerkom vlastite zemlje, nego se samo okrenuo i otišao.

Ipak, kasnije su selektor i premijerka uhvaćeni u zagrljaju. Šta se tačno desilo, je li Đorđević namjerno ignorisao premijerku pa se kasnije izvinio, ili je sasvim slučajno izbjegao prilikom dodjele medalja, zna samo on.

No, javnost u Srbiji je podijeljena oko toga i mnogi tvrde da je Đorđević baš zbog kamera, u najvažnijem trenutku, namjerno ignorisao Brnabić. Radikalni dio Srbije mu aplaudira zbog njegovog čina, zbog seksualne orijentacije premijerke, dok drugi dio javnosti osuđuje njegov postupak kao neprimjeren i bespotreban.