Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doborac nakon eliminacije iz kvalifikacija za SP: Sa ovim igračima je milina raditi

RUKOMET BIH klupa
FOTO: Fena

U revanš susretu bilo je 26:26, a u prvom su Portugalci slavili sa deset pogodaka prednosti što je bilo presudno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine eliminisana je iz baraža za Svjetsko prvenstvo 2025. godine od reprezemntacije Portugala.

U revanš susretu bilo je 26:26, a u prvom su Portugalci slavili sa deset pogodaka prednosti što je bilo presudno. 

– Najprije bih se zahvalio navijačima. Hvala im na ovakvoj podršci. Sa ovim igračima je milina raditi i vjerujem u bolje stvari u budućnosti. Možemo tražiti izgovore za poraz u prvom susretu, ali nećemo. Idemo raditi, vidjeli smo šta imamo i uz još 4-5 novih imena stvarat ćemo reprezentaciju. Večeras je bilo važno pokazati karakter, a vidjeli ste da smo se bacali za loptu da ne izgubimo u finišu. Mi se, dakle, ne borimo samo za rezultat nego i za ovu državu – rekao je Doborac. 

Gostujući selektor Paulo Pereira istakao je kako se Portugal sedmi put zaredom plasirao na veliko takmičenje te da je to plod kontinuiranog rada i prisustva portugalskih klubova u evropskim takmičenjima. 

Najefikasniji u redovima Portugala bili su Diogo Branquinho sa četiri, te Alexandre Cavalcanti, Victor Alvarez i Miguel Martins sa po tri gola. Kod Bosne i Hercegovine Mirko Herceg je postigao sedam, Milan Vukšić četiri, a po Mislav Grgić i Senjamin Burić.