Ostali sportovi

preuzima 76-erse

Doc Rivers samo tri dana nakon što je napustio Clipperse dobio novi posao

02/10/2020

Rivers je vodio Clipperse od 2013. godine, a klub je napustio nakon što je nedavno ispao u polufinalu play-offa Zapadne konferencije od Denver Nuggetsa

Samo tri dana nakon što je napustio klupu Los Angeles Clippersa, iskusni američki košarkaški stručnjak Doc Rivers (58) imenovan je glavnim trenerom Philadelphia 76-ersa s kojima je potpisao petogodišnji ugovor.

Rivers je vodio Clipperse od 2013. godine, a klub je napustio nakon što je nedavno ispao u polufinalu play-offa Zapadne konferencije od Denver Nuggetsa sa 3:4 u pobjedama ispustivši vodstvo od 3:1. To je bio već treći slučaj u Riversovoj karijeri da ispušta vodstvo od 3:1 u pobjedama u jednoj seriji doigravanja, dok se niti jednom drugom treneru to nije dogodilo više od jednom.

Tokom 21 sezone provedene na klupi neke NBA ekipe Rivers je u ligaškom dijelu sezone ostvario omjer pobjeda i poraza 943-681, no u doigravanju je taj omjer samo 91-89 iako je 2008. godine s Boston Celticsima osvojio naslov, a dvije godine kasnije je s istom tom momčadi stigao do finala.

Na klupi Sixersa Rivers će zamijeniti Bretta Browna koji je otpušten krajem augusta nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije u kojemu su ih Boston Celticsi “pomeli” sa 4:0.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.