Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đoković otpustio slavnog Nijemca: Ostvarili smo ciljeve

becker djokovic

Boris Becker više nije trener Novaka Đokovića, drugog tenisera ATP liste. Razlaz sa slavnim Nijemcem potvrdio je sam Đoković na svom Facebook profilu.

“Nakon tri vrlo uspješne godine Boris Becker i ja smo zajednički odlučili da završimo suradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na suradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti”, napisao je Đoković i dodao:

“S druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmjereni na održavanje visokog nivoa igre, napravit ću dobar raspored i postaviti nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke.”

Podsjetimo, Becker je Đokoviću nedavno postavio ultimatum – tražio je da srpski teniser uruči otkaz kontroverznom španskom psihologu Pepeu Imazu.

Imaz je bivši španski teniser koji je postao “životni učitelj” i koji pomaže mnogim sportsitima i poznatim osobama da izađu iz krize.
Na posljednjim turnirima 2016. godine viđen je u stručnom timu Đokovića, nakon što je ranije uspješno surađivao s njegovim bratom Markom.