Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đoković: Stan, oprosti čovječe

djokovic-stan

Puno je priče tokom ovogodišnjeg US Opena bilo o “sreći Novaka Đokovića” koji je serijom predaja svojih protivnika došao do završnice Grand Slam turnira u New Yorku. Na kraju, u finalu je doživio i mali peh.

U fantastičnom meču je na kraju slavio Stan Wawrinka (6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3) i uz zaista sjajnu igru zasluženo došao do svog trećeg Grand Slam naslova (nedostaje mu još samo Wimbledon), ali ni Đoković ovoga puta nije bio na svojih “sto posto”.
Problemi su za Noleta počeli u četvrtom setu.

Osim što se našao u rezultatskom zaostatku, Đoković se u tim trenucima borio i sa žuljevima na nožnim prstima, zbog kojih mu je dvaput pružana liječnička pomoć, prvi put pri vodstvu Wawrinke 3:1, drugi put kad je Švicarac imao vodstvo 5:2.

Wawrinka se zbog tih pauza žalio glavnom arbitru, a Đoković je reagirao godspodski.

“Stan, oprosti čovječe. Ne mogu stati na noge, oprosti”, ispričao se Đoković iskreno kolegi dok mu je liječnik ukazivao pomoć.

No, bilo je i onih koji je drugačije protumačili Đokovićev potez. Američka teniska legenda Joe McEnroe smatra kako je prvi teniser svijeta pauzama pokušao narušiti Wawrinkinu koncentraciju i tako se spasiti poraza.

“Ovo je kršenje pravila. Suci očito nemaju hrabrosti poduzeti nešto u vezi toga. Pa Đoković je pet minuta kasnije trčao poput Usaina Bolta”, ljutio se temperamentni Amerikanac.

Na kraju, višeminutne stanke nisu izbacile Wawrinku iz ritma te je nakon tri sata i 54 minuta, nakon Đokovićevog promašenog bekenda, mogao proslaviti svoju drugu pobjedu u Grand Slam finalima nad srpskim teniserom.

https://www.youtube.com/watch?v=iaiWNp2B3wE