Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đoković: Želio sam napustiti tenis

djokovic wimbedon12

Najbolji svjetski tenier priznao je kako je najtežu krizu u svojoj karijeri prebrodio 2010. godine po ispadanju od Jurgena Melzera u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Novak Đoković imao je 2:0 i 3:2 u trećem setu, ali uspio je prokockati prednost i ispasti već među osam s drugog Grand Slama sezone.

Ove godine konačno je osvojio Pariz, nešto više od šest godina nakon trenutka u kojem je poželio ostaviti se reketa, piše Index.hr.

“Prvi put u životu zapitao sam se trebam li uopće više igrati tenis. To je bio prijelomni trenutak moje karijere,” priznao je svjetski broj 1.

Od tenisa ipak nije odustao, a to se pokazalo kao odlična odluka jer su se, prema njegovim riječima, četiri najbolja trenutka u njegovoj uspjesima okićenoj karijeri dogodila su se nakon tog čuvenog meča.

“Najbolji trenutak u karijeri mi je osvajanje Davis Cupa sa Srbijom 2010. godine. Wimbledonski naslovi 2011. i 2014. godine, te najduže Grand Slam finale u historiji protiv Rafe Nadala u Melbourneu 2012. godine.”

Đoković je stigao odgovoriti i na nekoliko privatnih pitanja. Otkrio je kako svoje pobjede voli proslaviti u Beogradu ili na Kopaoniku jer su mu, tvrdi, najdraža mjesta na svijetu, a kad bi mogao najradije bi večerao s tri poznate ličnosti.

“Nikolom Teslom, Richardom Bransonom i jednim srpskih svećenikom na Svetoj gori.”

Za savršen dan potrebno mu je sat vremena tenisa i 23 sata s porodicom, posebno sa sinom Stefanom koji je njegovo najveće blago.

Volio bi, kaže, da manje kasni, te da ga pamte kao čovjeka koji je svoj uspjeh iskoristio kako bi pomogao drugima.