Dominacija Warriorsa u finalu: Durant i Curry razbili LeBrona i Cavse

nba-curry-y-durant-piden-a–jpg_700x0

Golden State je noćas u drugom meču finalne serije pobijedio 132:113 i tako je poveo s 2:0.

Warriorsima trebaju još dvije pobjede do drugog naslova u tri sezone, a uspiju li slaviti u sljedeće dvije utakmice koje će se igrati u Clevelandu postat će prva ekipa u cjelokupnoj historiji NBA koja bi došla do naslova prvaka bez izgubljenog meča u doigravanju.

Igrači Stevea Kerra odigrali su gotovo identično kao i u prvoj utakmici, pošto su tek u drugom poluvremenu uspjeli slomiti velikog rivala.

Cavsi su se dobro držali do početka treće četvrtine, ali LeBron, koji je imao pravu podršku tek donekle u Kevinu Loveu, nije mogao sam protiv tima koju s pravom mnogi nazivaju Dream Teamom.

Za 39 minuta na parketu Kralj James ostvario je triple-double – ubacio je 29 poena, uhvatio je 11 skokova i dodao čak 14 asistencija, ali nije bilo dovoljno jer na drugoj strani fenomenalnu partiju odigrala je udarna trojka Ratnika – Curry, Durant i Thompson, koji su kombinovano ubacili 87 od 132 poena svoje ekipe.

https://www.youtube.com/watch?v=Ch6bq6c_OOQ

Steph Curry je ostvario također triple-double s učinkom od 32 poena, 11 asista i 10 skokova, dokazavši da su u pravu bili svi oni koji su tvrdili da u play-offu igra možda i najzreliju košarku u karijeri.

Kevin Durant ubacio je 33 poena, a Klay Thompson 22.