Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovenski košarkaš

Dončić: Došao sam ovdje pobijediti

doncic slovenija (1)

Olimpijske igre događaju vam se jednom u životu, svi smo ih željeli

Slovenska reprezentacija igrat će na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama koje započinju 23. jula u Tokiju. Zaslužila je to slovenska ekipa nakon što je u finalu kvalifikacijskog turnira bila bolja od Litve u Kaunasu s 96:85.

Prvo ime pobjedničke ekipe bio je opet sjajni Luka Dončić koji je Litvancima isporučio triple-double u vidu 31 poena, 11 skokova i 13 asistencija. Najbolji slovenski košarkaš i jedan od najboljih na svijetu odigrao je odličnu utakmicu i još se jednom, unatoč dobi od 22 godine, potvrdio kao vođa ekipe na terenu.

Prokomentirao je uspjeh reprezentacije.

”Nemam riječi. Bila je to vrlo, vrlo zahtjevna utakmica, Litva ima iznimnu ekipu. To smo željeli. To nam je bio cilj i sada ćemo ga proslaviti”, rekao je Dončić pa odgovorio na pitanje što Slovenija ima, a da druge reprezentacije nemaju.

“Takva hemija negdje drugo ne postoji. Imamo jako dobre igrače. Svi se borimo, dajemo sve od sebe na parketu, ondje ostavljamo sve što imamo. To je to. Došao sam ovdje pobijediti. Olimpijske igre događaju vam se jednom u životu, svi smo ih željeli.”