Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripremni meč

Dončić Sloveniju pretvorio u košarkašku velesilu, sinoć su razbili Talijane

doncic slovenija (1)

Protiv Talijana Sloveniju je vodio sjajni Dončić kao glavni strijelac, kreator, razigravač, asistent i sve je to radio s pola snage, ali opet nezaustavljiv za Talijane. Imao je 12 koševa, sedam skokova i pet asistencija

Luka Dončić vodio je Sloveniju do pobjede nad Italijom (90:71) u Trstu.

To je aktuelnim europskim prvacima bila provjera prije ključne utakmice kvalifikacija za SP protiv Hrvatske, koja se u četvrtak igra u Ljubljani.

Slovenija je na poluvremenu imala 16, a nakon treće četvrtine čak 29 koševa razlike i da u zadnjem dijelu nije zaigrala rezervna ekipa, Talijani bi doživjeli katastrofalan poraz.

Slovencima su u generalki za Hrvatsku u prvoj petorci igrali najbolji: Dončić, braća Dragić, Murić i Tobey. Ovo je bio prvi put da su za Sloveniju zajedno igrali kapiten Goran Dragić i najbolji igrač Luka Dončić još od finala Eura 2017. kada su pobijedili Srbiju.

Protiv Talijana Sloveniju je vodio sjajni Dončić kao glavni strijelac, kreator, razigravač, asistent i sve je to radio s pola snage, ali opet nezaustavljiv za Talijane. Imao je 12 koševa, sedam skokova i pet asistencija.