Đonlagić: Ne mogu da shvatim dokle idu podmetanja

nurkic-teletovic

“Jusuf Nurkić zahtijevao da posebnim letom, odvojen od ostatka reprezentacije, otputuje na gostovanje u Švedsku (Štokholm), gdje će naši košarkaši sutra zaključiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!”, osvanulo je jučer u bh. medijima.

– Iskreno, ne mogu da shvatim dokle idu podmetanja i insinuacije i šta je cilj onih koji ih plasiraju. Zbog sportske javnosti dužan sam reći istinu, a to je da Jusuf Nurkić nije tražio nikakav poseban tretman i da je način odlaska u Švedsku bila isključivo odluka i plan stručnog štaba – izjavio je za Dnevni avaz član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirsad Đonlagić.

– Prvobitni plan je bio da kapiten Mirza Teletović, a nakon njegovih navoda o zdravstvenom stanju zbog kojeg nije putovao u Rusiju, zajedno sa generalnim sekretarom Dubravkom Barbarićem, putuje u Švedsku preko Beča, znači nešto kraćom rutom, a ostatak reprezentacije preko Istanbula – kazao je on.

mirsad-djonlagic111

Ipak, kako Mirza ne bi išao sam od igrača, na inicijativu stručnog štaba na let za Beč je uključen i Nurkić, koji, kako je naglasio Đonlagić, nije to ni tražio, već je to bila odluka rukovodstva reprezentacije. Kako se desilo da Teletović ipak ne ide u Švedsku, letom preko Beča otputovali su samo Barbarić i Nurkić.

Inače, Nurkić je upravo nakon informacija koje su plasirane medijima da je tražio poseban tretman, što je bila jedna u nizu optužbi koje su posljednjih dana upućene prema njemu, najavio da će po završetku kvalifikacija razmotriti svoje daljnje učešće u reprezentaciji.