Ostali sportovi

Đorđe Aleksić: Pobjeda protiv Španije je poklon za ljude u BiH

31/07/2015

Nakon pobjede juniorske košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u grčkom Volosu protiv selekcije Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva “A” divizije, playmaker bh. reprezentacije Đorđe Aleksić je za Anadolu Agency (AA) izjavio da je ovo bila pobjeda poklon za sve ljude u BiH koji navijaju i podržavaju mlade košarkaše.

“Obradovali smo ljude u BiH. Ovo je bila pobjeda za sve ljude u BiH”, rekao je mladi košarkaš.

Istakao je kako su pokazali da mogu pobjeđivati i najveća imena u svijetu košarke.

“Ovaj meč protiv Španije je bio veliki izazov za nas. Poslije pobjede nad Italijom u nama je tinjala nada da ćemo se uspjeti plasirati u polufinale Evropskog prvenstva. Španija je vrlo težak protivik i pokazali smo da se možemo suprostaviti i tako jakim košarkaškim silama”, rekao je Aleksić.

Napomenuo je kako je pobjeda protiv Španije dodatno motivisala sve igrače u timu kako bi nastavili sa odličnim igrama i pokušali doći do finala.

“Stručni štab vjeruje u nas i mi se trudimo iz utakmice u utakmicu da to i opravdamo. Ova pobjeda je velika motivacija za završnicu na ovom prvenstvu”, kazao je Aleksić, dodajući da će u utakmici polufinala protiv Turske pokušati ostvariti povoljan rezultat.

“Potrudićemo se da odigramo što je moguće bolje. Stručni štab nam je ukazao na mane protivnika i trudit ćemo se da ih iskoristimo. Nadamo se povoljnom rezultatu”, istakao je Aleksić.

Napomenuo je na kraju kako u timu BiH vlada odlična atmosfera nakon nekoliko pobjeda koje su ostvarili nad najvećim evropskim selekcijama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.