Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Debituje protiv Mladog Krajišnika

Dragana Zubac novo pojačanje u ŽKK RMU Banovići

dragana zubac

Dragana i njene saigračice putuju u Banja Luku u subotu, gdje igraju utakmicu u okviru 13. kola Prvenstva BiH i to od 19 sati

Nakon 5 mjeseci okončani su problemi oko dobijanja licence i Dragana Zubac konačno može nastupati za ŽKK RMU Banovići u kome trenira od početka sezone 2018/2019.

Zubac je 17-ogodišnja Nevesinjka i jedna od najperspektivnijih i najboljih mladih košarkašica Bosne i Hercegovine. Prve košarkaške korake je napravila u Herceg Novom, a posljednje dvije sezone jako uspješno je, skupa sa sestrom Nikolinom, igrala za Mladi Krajišnik. Tri godine je jedna od glavnih igračica u mlađim selekcijama reprezentacije BiH i to sa fenomenalnim učinkom.

Zvanično, i mlađa sestra Zubac je sada igračica ŽKK RMU Banovići. Ove sedmice će igrati prvu utakmicu u dresu kluba iz Banovića i to baš protiv Mladog Krajišnika za koji je nastupala prethodnih sezona.

Jedva čekam da se vratim igranju utakmica. Mnogo mi znači što je ova procedura konačno gotova, koliko zbog mene lično, toliko i zbog toga što će moj tim, još jači nego do sada, nastaviti sezonu. Daću sve od sebe da pojačam ekipu na poziciji beka, i svakako očekujem da nastavimo ovaj pobjednički niz koji smo započeli na početku sezone i završimo je bez poraza“, neskromna je Zubac i dodaje da je ovih 5 meseci pauze, kada je igranje utakmica, u pitanju, nije unazadilo i da se sada na teren vraća sa ogromnom željom da pruži odlične partije u drugom dijelu sezone u dresu ŽKK RMU Banovići.

I šef stručnog štaba Banovićanki, slaže se s mladom košarkašicom da će ona pojačati tim.

Svi iz uprave kluba i stručni štab, odahnuli smo jer je ova procedura konačno gotova. S jedne strane ekipa će dobiti odličnu igračicu na poziciji beka, a s druge, Dragana je mlada i talentovana igračica, šteta je da je ovakve peripetije drže van terena u periodu kada treba da pravi velike korake u svojoj sportskoj karijeri. Pred nama je druga polovina Prvenstva BiH, koja je njena šansa nastavi tamo gdje je stala i da pruži dobre partije za naš tim, u što ja ni najmanje ne sumnjam”, rekao je Jurčenko.

Dragana i njene saigračice putuju u Banja Luku u subotu, gdje igraju utakmicu u okviru 13. kola Prvenstva BiH i to od 19 sati.