Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Draško Knežević MVP petog kola Lige za prvaka BiH

Drasko Knezevic

Najkorisniji igrač petog kola košarkaške Lige za prvaka BiH je prvotimac Zrinjskog Draško Knežević.

Plejmejker mostarskog tima vodio je u subotu svoju ekipu do pobjede nad Bosnom sa 30 postignutih poena. Knežević je svojoj statistici dodao i dva skoka i šest asistencija, te je na kraju imao valorizaciju od 33 indexna poena, što mu je i donijelo titulu MVP igrača kola, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Knežević je sa 30 poena i najbolji strijelac proteklog kola, dok se na drugoj poziciji nalazi Vojin Svilar iz Kaknja, koji je u meču protiv Sparsa ubacio 22 poena. Na trećem mjestu, sa 18 postignutih poena, nalazi se iskusni plejmejker Bosne Saša Vasiljević.

Najviše skokova u petom kolu Lige 6 sakupio je Marko Jošilo iz Bosne, koji je u utakmici protiv Zrinjskog uhvatio 12 lopti. Nedžad Muratović iz Slobode nalazi se na drugom mjestu sa 11, dok treće mjesto dijele prvotimac Zrinjskog Božo Đurasović i centar Kaknja Obrad Tomić, koji su upisali po 10 skokova.

Najbolji asistent proteklog kola je Saša Vasiljević, koji je u meču u Mostaru zabilježio sedam dodavanja. Draško Knežević je ima šest, dok je Đorđe Milošević iz Igokee zabilježio pet asistencija.