Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dule nakon odlaska iz BiH: Nedostaje mi košarka

vujosevic – press 1

Pojavljivanje legendarnog trenera Partizana Duška Vujoševića na parketu hale Aleksandar Nikolić nakon više od tri godine, probudilo je u njemu lijepa sjećanja na trofejne dane sa crno-bijelima. Pošto je povod sam po sebi bio lijepa prilika da Beograđani upoznaju svoje idole iz svijeta sporta i kulture, a uz to i učestvuju u Humanitarnom Spotskom Bazaru u Dorćol Platzu, Vujošević se prisjetio važnosti svake akcije humanitarnog karaktera, ali i govorio o odnosu prema njegovoj najvećoj strasti – košarci.

– Problemi u zdravstvu nisu dobra vijest, ali i u najbogatijim zemljama prave se ovakve akcije i ne treba uvek da se tumače kao kompenzacija za ono što bi država trebalo da radi. I mnogo sretnija država od naše ne može da pokrije sve što bi trebalo, rekao je Vujošević.

Prije nego mu je prišao, Vujošević je razgovarao sa Aleksandrom Pavlovićem koga je nekada trenirao u Partizanu, vrlo srdačno i uz smijeh. Javnost je tužno dočekala vijest da je Vujošević “zamrznuo” funkciju na mjestu selektora BiH dok ne izvrši transplataciju bubrega, te je raskinuo saradnju sa reprezentacijom koju je doveo nadomak plasmana na SP.

– Nedostaje mi košarka, cijeli život sam proveo uz nju i to je stvorilo uslovni refleks, ali prosto moram zdravlje da povratim koliko je moguće u ovoj situaciji. Sada se osjećam dobro – zaključio je legendarni stručnjak.