Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva dokaza da je Novak Đoković postao nepobjediv (VIDEO)

djokovic

Nakon impresivne pobjede protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa, postalo je jasno da bi Novak Đoković ove sezone mogao potući sve teniske rekorde…

Srpski 28-godišnji teniser na svom je vrhuncu. U 2015. godini dosad je doživio tek jedan poraz u Dubaiju od Rogera Federera, a uoči Roland Garrosa osvojio je Australian Open te velike turnire u Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu i Rimu.

Ako ovako nastavi, mogao bi postati prvi teniser nakon Roda Lavera koji će osvojiti četiri Grand Slam turnira u istoj godini, a sada je već jasno da će postati i igrač s najviše osvojenih turnira iz ATP 1000 serije u jednoj sezoni te vrlo vjerovatno postaviti rekord po broju osvojenih bodova u jednoj godini koji će biti jako teško srušiti.

Đokovića nije uspio zaustaviti niti ‘kralj zemlje’ u Roland Garrosu. Za dva i pol sata ispratio je Rafaela Nadala s terena, nanijevši mu tek drugi poraz u karijeri u Parizu i to jako bolan.

“Imao sam svojih trenutaka, ali sveukupno Novak je kontrolirao situaciju i bio bolji od mene. To je sve”, priznao je razočarani Nadal nakon meča.

“Dugo sam čekao na ovu pobjedu, bilo je nekoliko i teških poraza, ali danas sam igrao odličan tenis”, zadovoljan je bio prvi igrač svijeta.

Đoković je izveo nekoliko poteza od kojih zastaje dah i dokaz su da je trenutno nepobjediv. Prvi je došao već u uvodnim minutama meča, kada je odigrao nekoliko nevjerovatnih poteza kako bi ostao u poenu i na kraju ga dobio:

A onda je pobjedu uljepšao i s jednim od najboljih voleja viđenih u posljednje vrijeme:


Nema sumnje, ovo je godina Novaka Đokovića. Roland Garros još nije osvojio, Wimbledon i US Open nisu ni počeli, no osjeća se da su sva vrata otvorena i da bi mogao baš sljedećih mjeseci ispisati istoriju…