Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva kandidata za selektora košarkaške reprezentacije BiH

Damir-Mulaomerovic
Damir Mulaomerović

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH u novom sazivu na prvoj sjednici održanoj danas na Ilidži imenovao je selektore mladih bh. selekcija.

U 18 selekciju vodit će Marko Trbić, U-17 Josip Pandža, a U-16 Dragan Mičić. Članovi UO-a nisu postigli konsenzus o imenovanju selektora seniorske A reprezentacije BiH.

– U izboru za selektora seniorske reprezentacije ostala su dva imena, a to su Dragan Bajić i Damir Mulaomerović, s kojima će biti obavljeni razgovori u narednih desetak dana a zatim će biti donesena konačna odluka – objasnio je novoizabrani predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija.

Dodao je da je imenovanje selektora muške U20 selekcije BiH odgođeno zbog teške finansijske situacije u Savezu, ali da će i ta reprezentacija biti aktivirana ukoliko finansijska sredstva budu obezbijeđena.

Za selektora ženske U16 reprezentacije imenovan je Slobodan Kecman, žensku U18 selekciju vodit će Goran Lojo, a Mara Lakić – Brčaninović ostaje na kormilu U20 selekcije, kao i Goran Jovanović na poziciji selektora ženske seniorske reprezentacije BiH.

UO je također razmatrao zahtjev ŽKK Čelik da se priključi Ligi 6, ali njihov zahtjev je odbijen jer je zenički tim početkom sezone odbio da igra domaće prvenstvo zbog nastupa u regionalnoj MŽRKL ligi.