Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvojica košarkaša odbila da dođu na pripreme reprezentacije Srbije

2014 FIBA Basketball World Cup – Day Fourteen

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu kako bi počela pripreme za olimpijski kvalifikacioni turnir na kome će od 4. do 9. jula u beogradskoj Kombank areni pokušati da izbori plasman na OI u Riju. Okupila se, ali ne u sastavu koji je priželjkivao selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Boban Marjanović je javio selektoru da neće učestvovati na turniru zbog bojazni od povrede i potpisivanja novog NBA ugovora baš u periodu kada se igraju kvalifikacije, a na pripreme nije došao ni Nikola Milutinov.

“Milutinov je odustao, sam je tražio… Bobi je prije 20 dana rekao da će igrati, a jučer je rekao da neće. Bio sam potpuno zatečen, kao i svi momci. I dalje nemamo komentar na to”, rekao je Đorđević.

Đorđević je naknadno na spisak uvrstio Vladimira Štimca. Sa šire liste od 16 prvobitno odabranih, trenutno je, zbog povrede, van stroja i Nemanja Bjelica, pa će se za pohod na Rio u Beogradu pripremati sljedeći igrači:

Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Marko Simonović, Rade Zagorac, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić i pomenuti Vladimir Štimac.