Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

David Rudisha

Dvostruki olimpijski prvak doživio tešku nesreću

rudisha

Radilo se o frontalnom sudaru, i pravo je čudo da je slavni Kenijac iz automobila izašao neozlijeđen, a svoje je dojmove i zahvalu nakon nesreće s fanovima podijelio na Twitteru

Dvostruki olimpijski i svjetski prvak na 800 metara David Rudisha (30) prošao je samo s lakšim povredama u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autocesti Nairobi – Kisumu u njegovoj rodnoj Keniji.

Svjetskom rekorderu je pukla guma na automobilu, uslijed čega je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u autobus.

Radilo se o frontalnom sudaru, i pravo je čudo da je slavni Kenijac iz automobila izašao neozlijeđen, a svoje je dojmove i zahvalu nakon nesreće s fanovima podijelio na Twitteru.

“Zahvaljujem svemogućem Bogu što mi je ponovno podario život. U subotu navečer oko 10.30 preživio sam tragičnu saobraćajnu nesreću u Keroki na putu za Kilgoris, zabio sam se u autobus. Dobro sam i prošao sam bez ozljeda. Hvala vam na vašim molitvama”, napisao je Rudisha na Twitteru uz fotografiju smrskanog automobila.

Rudisha se posljednji put takmičio u julu 2017., a otada vodi borbu s ozljedama zbog kojih će, prema najavama, propustiti i skorašnje Svjetsko prvenstvo u Dohi.