Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Džanan Musa najefikasniji u porazu Netsa od Pelicansa

dzanan-musa-brooklyn

Kod Pelicansa, za koje sinoć nije nastupio Zion Williamson, su najviše pokazali Nickeil Alexander-Walker i E’Twaun Moore (po 14 poena)

U Orlandu na Floridi odigrane su prve pripremne utakmice pred nastavak NBA sezone.

Lišeni usluga najvećih zvijezda, Brooklyn Netsi pretrpjeli su težak poraz od New Orleans Pelicansa, 68:99. Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da se njujorški tim neće dobro provesti (35:56), u nastavku meča Pelsi su tek povećavali razliku.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je naš Džanan Musa, koji je za 27 minuta u igri upisao 11 poena (šut 2-6), 5 skokova i jednu asistenciju. Osim bh. košarkaša, dvocifreni broj poena kod Netsa su još zabilježili Jarrett Allen, Caris LeVert i Rodions Kurucs (svi po 10).

Kod Pelicansa, za koje sinoć nije nastupio Zion Williamson, su najviše pokazali Nickeil Alexander-Walker i E’Twaun Moore (po 14 poena).

Denver Nuggetsi su bili bolji od Washington Wizardsa (89:82), a istakli su se Troy Daniels (22 poena), Bol Bol (16 poena, 10 skokova) i Nikola Jokić (16 poena, po 7 skokova i asistencija). Kod Wizardsa je najefikasniji bio Rui Hachimura (18).

Rezultati pripremnih mečeva:

Brooklyn – New Orleans 68:99

Washington – Denver 82:89

Miami – Sacramento 104:98

Orlando – LA Clippers 90:99