Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džanan Musa nije izbačen iz prvog tima Cedevite

dzana musa

Nakon što su pojedini mediji objavili da je kapiten kadetske košarkaške reprezentacije, Džanan Musa, BiH izbačen iz zagrebačke Cedevite, PR menadžment Džanana Musa demantovao je ove navode.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Prije svega treba napomenuti da su ovo normalne stvari koje se dešavaju u profesionalnom sportu. Neutemeljeni navodi su sastavni dio te priče.

Drago nam je kao i Džananu da je KK Cedevita stala u njegovu zaštitu i još jednom pokazala da štiti svoj najveći projekat. Džanan kao i do sad će svim svojim kapacitetima biti na raspolaganju svom klubu. Stvari koje su se dešavale na zadnje dvije utakmice su normalne stvari.

Džanan je poznat kao igrač koji se svim svojim resursima bori za napredak I mjesto u timu. Čak i njegovo učešće na poluzavršnici juniorskog prvenstva u Splitu govori o profesionalnosti. Džanan je u svim selekcijama spreman da donese, sa ostatkom tima, prosperitet KK Cedevita. Izjava koja je podigla prašinu poslije utakmice sa Fenerbahceom je izvučena iz konteksta kao što je i PR menadžment kluba iz Zagreba naveo.

Sama izjava se odnosila na tok karijere Džanana i tome predstoji dosta titula u timu iz Zagreba. Sam njegov put razvoja je trenutno na razini radi koje je i potpisan ugovor sa KK Cedevita i ništa se nije promijenilo. Džanan je iz tih aktivnosti isključen jer te poslove obavlja menadžer Miško Ražnatović.

U konačnici sam Musa je fokusiran na obaveze u klubu koje ima, te na SP i kvalifikacije na ljeto koje čekaju Reprezentaciju BiH. Kao što je navedeno u prilogu Eurolige, Džanan je zahvalan klubu i treneru Mršiću jer mu je dopušteno da se svojim radom i trudom izbori i jako dobro iskoristi ovu sezonu u Euroligi, te će nastaviti da doprinosi uspjesima svog kluba.”