Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

taekwondo

Džejla Makaš ispisala novu stranicu istorije bh. sporta

dzejla makas 5

Džejla je na kontrolnim turnirima, koji su prethodili Evropskom prvenstvu ostvarivala rezultate koji su dali naslutiti da medalja sa evropskog neće izostati

Historija bh. sporta u petak je ispisana zlatnim slovima, a piše je članica Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Džejla Makaš, koja je u konkurenciji kadetkinja do 41 kg osvojila zlatnu medalju na kadetskom prvenstvu Evrope koje se održava u španskoj Valensiji.

Džejla je nakon pet dobijenih borbi zasluženo slavila na pobjedničkom postolju. U prvoj borbi je savladala predstavnicu Rusije sa 10:5.

U drugoj borbi takmičarku iz Hrvatske sa 22:11, treću borbu je italijansku predstavnicu izbacila na point gap (20 bodova razlike) sa 41:20, a četvrtu borbu u vrlo tijesnom i dramatičnom duelu predstavnicu Velike Britanije sa 18:17.

I na kraju pobjeda nad bugarskom takmičarkom sa 15:9 je ozvaničila titulu Evropske prvakinje.

“Izvanredan rezultat naše takmičarke je još jedan u nizu kojim se ispisuju zlatne stranice Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine. Naši takmičari, selekcija Novog Grada, već duži vremenski period ostvaruju izuzetne rezultate i u samom su vrhu bh taekwondoa i regiona. Džejla je na kontrolnim turnirima, koji su prethodili Evropskom prvenstvu ostvarivala rezultate koji su dali naslutiti da medalja sa evropskog neće izostati”, izjavio je trener taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Haris Husić.

“Drago mi je što smo i mi i roditelji vjerovali u nju, te nas je na kraju sve nagradila ovim vrhunskim uspjehom. Uglavnom, u klubu ne nedostaje medalja sa Svjetskih i Evropskih takmičenja, još se samo nadamo i Olimpijskoj. Ovaj rezultat je samo dokaz da se naši takmičare ravnopravno nose, uz kvalitetan plan i program rada, rame uz rame sa borcima iz cijele Evrope i ostvaruju izvanredne uspjehe. Naravno, uz malu pomoć roditelja, općine Novi Grad Sarajevo, kantonalnih, federalnih i državnih institucija, te BH Telecoma i Elitnutrition koji redovno pružaju podršku aktivnostima kluba i naravno medija koji redovno prate naše nastupe i objavljuju rezultate, te se ovom prilikom od srca svima zahvaljujemo”, dodao je Husić.