Favorit

Džumhur danas na Roland Garrosu protiv igrača kojeg je pozvao organizator

damir_dzumhur_AA (1)

Džumhuru će to biti prvi meč protiv 23-godišnjeg Francuza

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 57. igrač na ATP listi, današnjim mečom protiv Antonia Hoanga počinje nastup na drugom Grand Slam turniru sezone – Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu, javlja Fena.

Džumhuru će to biti prvi meč protiv 23-godišnjeg Francuza, koji je na ATP listi rangiran na 147. mjestu, a na Roland Garrosu će nastupiti s pozivnicom organizatora turnira.

– Žrijeb jeste povoljan i naravno da je velika prednost to što igram s igračem koji ima pozivnicu, ali ne treba se opuštati. Uvijek su opasni teniseri koji igraju pred domaćom publikom. Hoang je mladi igrač koji je u posljednje vrijeme pravio lijepe rezultate, tako da trebam biti makismalno ozbiljan, fokusiran i pokušati da što bolje odigram 1. kolo, a onda da razmišljam o drugom, eventualno trećem kolu – kazao je Džumhur.

Ukoliko savlada Hoanga, Džumhur bi u 2. kolu Roland Garrosa igrao će protiv boljeg iz duela Fernando Verdasco (Špa/23) – Danel Evans (VBr).

Džumhur i Hoang igrat će treći meč na šestom terenu, a prvi meč počinje od 11.00 sati.

U dosadašnjim nastupima na Roland Garrosu Džumhur je najbolji plasman zabilježio 2015. godine kada je igrao u 3. kolu u kojem ga je zaustavio Roger Federer.