Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur: Dočekao sam prvu pobjedu na Wimbledonu

dzumhur

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pobijedio je Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:2 u setovima (7:6, 7:5, 2:6, 1:6, 6:3) u prvom kolu Wimbledona.

“Dočekao sam i prvu pobjedu na Wimbledonu, najvećem teniskom turniru. Osjećam se dobro nakon pobjede. Umoran jesam, preko tri sata igre. Što zbog mog pada igre, što zbog odlične igre u trećem i četvrtom setu Denisa Kudle. Nakon što sam poveo s 2:0, on je zaigrao agresivnije. Servirao je odlično, reternirao odlično. Čekao sam priliku. Došla je u petom setu. Napravio sam break na startu, nisam ga potvrdio, ali kasnije sam na 2:2 napravio novi break. Držao servis i napravio još jedan break”, kaže Džumhur i dodaje da je prezadovoljan sa pobjedom.

“Igra je bila tri i po seta odlična. Set i po nisam zadovoljan, ali naravno sve se to može popraviti. Prezadovoljan sam pobjedom protiv igrača koji igra odlično na travi, koji je prošle godine igrao u četvrtom kolu”, kaže Džumhur.

U drugom kolu trećeg Grand Slam turnira u 2016. godini Džumhur će igrati protiv Francuza Pierre-Huguesa Herberta, 81. igrača sa ATP rang liste.

“Nisam iznenađen pobjedom Herberta. On odlično igra na travi. Igra jako dobro servis-volej igru, dobro servira, igra brzo. Najbolja podloga za njega je trava. Broj jedan je u dublu s Mahutom. Voleji su njegovo najbolje oružje. Bit će težak meč, a jedna stvar koja nije dobra je mala povreda. Malo sam istegao mišić lijeve noge i nadam se da neće biti problema prekosutra”, dodaje naš najbolji teniser.