Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

davis cup

Džumhur izgubio, BiH se nije uspjela plasirati u TOP 16 reprezentacija svijeta

Tennis Open Sud de France 20222 “Filip Krajinovic – Damir Dzumhur” à Montpellier
Damir Dzumhur (Bih) - Tennis Open Sud de France 20222 "Filip Krajinovic - Damir Dzumhur" à Montpellier, le 4 février 2022. Tennis Open Sud de France 20222 "Filip Krajinovic - Damir Dzumhur" in Montpellier, February 4, 2022.

Ovo je bio treći put da je teniska reprezentacija BiH bila na samo korak od velike završnice jedinog zvaničnog ekipnog svjetskog prvenstva u tenisu

Muškoj teniskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine je trebala još jedna pobjeda, kako bi ostala u igri za plasman u grupnu fazu Davis Cupa nakon što je danas smanjila na 2:1 protiv Švedske u Stockholmu.

Šveđani su bili poveli s 2:0 nakon što je Mikael Ymer savladao Mirzu Bašića rezultatom 6:4, 7:5, te Elias Ymer koji je pobijedio Damira Džumhura sa 6:1, 6:4.

Prvu pobjedu su naši momci ostvarili u dublu gdje su Mirza Bašić i Tomislav Brkić pobijedili Andrea Goranssona i Eliasa Ymera rezultatom 6:4, 6:2 i tako smanjili na 2:1.

Nažalost u drugom današnjem meču Damir Džumhur je izgubio duel od Mikaela ymera rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 1:6, 6:3), i tako je reprezentacija BiH ostala bez plasmana u TOP-16 najboljih ekipa svijeta.

Ovo je bio treći put da je teniska reprezentacija BiH bila na samo korak od velike završnice jedinog zvaničnog ekipnog svjetskog prvenstva u tenisu.