Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur: Kyrgios je favorit

dzumhur

Rezultatom 2:1 u setovima, Damir Džumhur sinoć je porazio Kineza Chunga u 1. kolu ATP turnira u Majamiju. Trijumf za koji se dosta namučio ocijenio je kao vMislim da je ovo bioma važan za mečeve koji slijede, odnosno za podizanje samopouzdanja.

– Koliko je bilo teško govori rezultat u posljednjem setu od 7:6 kada sam uspio spasiti pet meč lopti i na kraju pobijediti, kazao je Džumhur.

Dodaje i da nije zadovoljan igrom uz opasku da će s boljim vremenskim uslovima i on igrati bolje.

– Igra je u nekim momentima meča po mom mišljenju bila loša, s tim što treba imati na umu da sam se od samog početka osjećao dosta loše. Imao sam mučninu. Da li je to bilo zbog sparnog vremena, koje je danas bilo posebno izraženo ili je zbog nečeg drugog, to ću još da vidim, dodao je.

Naredni protivnik Damira Džumhura bit će Nicki Kyrgios koji trenutno igra najbolji tenis u karijeri.

– Zbog povrede međurebarnog mišića koju sam vukao još od Dubaija, nisam trenirao punim intenzitetom i tek jučer sam uspio normalno servirati, bez da osjećam bolove. Trebat će mi još vremena da uđem u ritam igre zato što nisam u posljednje vrijeme mnogo trenirao. Ipak, najbitnije je da sam pobjedio i da u meč protiv Kyrgiosa ulazim opušteno. On je veliki favorit i u to nema sumnje, ali ja protiv favorita igram dobro i nadam se da ću i protiv njega odigrati dobar meč, kazao je za kraj Džumhur.