Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur: Mogu da igram sa svima, fizički sam ojačao

DZUMHUR

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ove sedmice u prvom kolu Masters turnir u Indian Wellsu u SAD-u, koji počinje u četvrtak, odmjeriti će snage sa 45. igračem svijeta, domaćim teniserom Ryanom Harrisonom.

Džumhur je za televiziju N1 istakao da mu je cilj ove godine napredvati što je moguće više.

– Definitivno je moj cilj da idem prema gore. U protekle tri sedmice sam igrao odlično. Imao sam neke velike pobjede, pogotovo protiv Stana Wawrinke. Mogu igrati sa najboljima na svijetu, i nositi se s bilo kim – rekao je bh. teniser.

Dodao je da će američku turneju završiti kako treba i nastaviti s dobrim igrama i rezultatima.

Priznao je da se dosta promijenio pred početak sezone, od pristupa do fizičke spreme.

– Ja sam pred sami početak priprema zajedno s timom rekao da želim promjene u igri. Puno sam više radio nego inače, mnogo sam kondiciono radio. Dobio sam na težini, ojačao sam. To mi je smetalo malo, organizam je trebao da se navikne, ali zadržao sam brzinu na terenu i uz fizičku spremu sam dosta teniski igrao. Kockice se slažu i dolazim na nivo gdje mogu sa svima da igram. Samim tim, moja igra napreduje – izjavio je Džumhur za N1.

Kazao je da pokušava biti mentalno stabilniji, a sazrijevanjem će i to doći.

Naredni meč igra u četvrtak protiv igrača od kojeg je izgubio prije nekoliko sedmica.

– Harrison je tada bio u nevjerovatnoj formi. Osvojio je Challenger i Memphis. Ja se nadam da mogu da ga pobijedim. Uslovi u Indian Wellsu mu odgovaraju, a ranije, kako kaže nije igrao dobro tu. Sada je nešto drugačije i spreman je za meč – poručio je Sarajlija.

Džumhur se sprema se i za Davis Cup koji se početkom aprila igra u Zenici, a kako je kazao sve mečeve će igrati za reprezentaciju ove godine, te da jedva čeka susret sa Holandijom, prvim protivnikom Davis Cup reprezentacije BiH.

– Nadam se da Robina Hasea mogu dobiti ovaj put. Nadam se da će atmosfera biti odlična, a uz navijače možemo do još jedne pobjede – zaključio je Džumhur.