Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur: Pobjedu poklanjam navijačima, porodici i svojoj zemlji!

FB_IMG_1459026833775

Nakon odustajanja Nadala i velike pobjede najbolji bh. teniser Damir Džumhur obratio se svim navijačima BiH.

– Ne bih da se umanjuje moja pobjeda, jer je Nadal predao meč, pogotovo jer znam koliko sam emocija, snage i energije uložio u ovaj meč. Sreo sam Novaka Đokovića poslije meča i on mi je rekao da moram biti ponosan na sebe, jer Nadal nikada prije u svojoj karijeri nikome nije predao meč. I jesam, ponosan sam. Napravio sam veliku stvar. Borio sam se i dao sam sve od sebe da pobijedim, kazao je Džumhur i osvrnuo se na uslove na terenu:

– I meni je bilo loše. Vrućina je nesnošljiva, ali pomislio sam kako možda neću opet imati priliku igrati protiv Nadala i nastavio sam.

Skupio sam snagu i igrao sve bolje i bolje i na kraju slavio pobjedu. Uostalom, Nadal je pao tek u trećem setu, a do tada smo vodili veliku borbu za svaki poen. Emotivno i fizički sam se jako iscrpio.

Bh. teniser nije želio da Nadal preda meč.

– Molio sam Boga da Nadal ne preda meč, da ga završi, pa makar i izgubio, ali ko god da dobije Nadala, mora biti zadovoljan. Ponosan sam na sebe, na moje navijače i ovu pobjedu poklanjam svojoj porodici i svim onim navijačima, koji vjeruju u mene i naravno svojoj zemlji, poručio je Džumhur.