Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur: Pokazao sam da mogu igrati protiv najboljih na šljaci

damir dzumhur – davis cup

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu, vrijednog 520.070 eura nakon što je pobijedio Thomasa Fabbiana s 2:1.

Džumhur u narednom kolu igra protiv Fabija Fogninija, a podijelio je utiske s turnira u Umagu.

– Nakon Davis Cupa nastavio sam s dobrim igrama i u Umagu. Ta dva meča su mi sigurno dosta pomogla da uđem u formu i podigla su mi samopouzdanje, rekao je Džumhur te naglasio kako ga žrijeb “nije mazio”.

– U prvom kolu sam igrao protiv Nicolasa Almagra i nije moglo gore jer je on nosilac koji nije bio slobodan prvo kolo. I po rankingu je jedan od najboljih na turniru. Ali eto, dobro smo odigrao od početka do kraja, nije bilo velikih padova u igri i pokazao sam da mogu da igram s najboljim igračima na šljaci. On je treći najbolji igrač na ATP touru nakon Nadala i Ferrera na ovoj podlozi. Trenutno je 45. na listi, a bio je nekad 9, rekao je Džumhur, te se osvrnuo na meč protiv Fabbiana kojeg je ranije pobjeđivao tri puta.

– Nakon lošijeg prvog seta uspio sam da ga nadigram. A samo 45 minuta poslije igrao sam i dubl i tu sam pobijedio, tako da se lijepo osjećam u Umagu. Umora ima, ali imam dan za odmor prije duela sa Fabiom Fogninijem.

O italijanskom teniseru, Džumhur ima samo riječi hvale.

– Opet se radi o jednom od najboljih igrača na šljaci. Igrao sam s njim prošle godine u Umagu u drugom kolu, ali mislim da će to sada biti puno drugačije. Ako budem dobro igrao naravno da se može očekivati pobjeda.

O tome da li može do titule u Umagu, bh. teniser kaže da mnogi to očekuju od njega, ali da on želi ići meč po meč.

– Koliko daleko mogu da idem to još uvijek ne znam. Prvo trebam pobijediti Fogninija. Ipak, težak žrijeb mi ne stvara veliki presing, želim da vidim koliko daleko mogu dogurati, smatra Džumhur.

O Olimpijskim igrama

– Drago mi je što idem direktno na Olimpijske igre u Riju i što je “wild card”, koji sam ja trebao dobiti, dobio Mirza Bašić. Super je što će BiH imati još jednog predstavnika u Riju, velika je to stvar za ovu zemlju. Postoji neka mogućnost i da igramo zajedno u dublu, ali to ćemo pričekati još neko vrijeme da vidimo kako stoji lista za parove. Nadam se da ćemo Mirza i ja pokazati da se možemo nositi s najboljim igračima na OI i da ćemo obradovati sve u BiH, rekao je Džumhur koji nakon turnira u Umagu ima sedam dana priprema na tvrdoj podlozi, potom slijedi putovanje u Brazil.