Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur se nada povoljnom žrijebu na US Openu

dzumhur-us-open

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur krajem ovog mjeseca u New Yorku nastupit će na posljednjem grand slam turniru sezone – US Openu.

Džumhur će prije nastupa na trećem ovosezonskom grand slamu igrati na turniru serije 250 u Winston Salemu koji će mu poslužiti da se adaptira na tvrdu podlogu.

Kako je kazao danas na konferenciji za medije, već je uradio dio priprema za navedene turnire i zadovoljan je dosadašnjim tokom sezone, a vjeruje da će do kraja biti još bolji i da će napredovati na ATP listi.

– Nakon Roland Garrosa i Wimbledona nastupit ću i na US Openu tako da ne mogu biti nezadovoljan sezonom. Trenutno sam 97. igrač ATP liste, ali u narednom periodu ne branim bodove tako da očekujem da ću ostvariti najbolji plasman karijere na ATP listi, odnosno napredak među najboljih 70 tenisera svijeta – izjavio je Džumhur.

Dodao je da se nada povoljnom žrijebu na US Openu,s obzirom na to da na prošla dva grand slama nije imao sreće nakon što je voljom žrijeba oba puta za protivnika dobio teniskog velikana Rogera Federera.