Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur u polufinalu ATP turnira u Sankt Peterburgu

dzumhur salem33

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u polufinale ATP turnira iz serije 250 u ruskom Sankt Peterburgu nakon što je u četvrtfinalnom meču savladao Britanca Liama Broadyja sa 6:3, 2:6 i 6:4.

Nakon što je bez većih problema dobio prvi set, Džumhuru je u drugom setu pala koncentracija, što je Britanac znao iskorisititi i doći do izjednačenja.

U trećem setu Broady je nastavio s dobrom igrom i već u prvom gemu oduzima serivis bh. teniseru, a zatim osvaja svoj servis za vodstvo od 2:0. Međutim u nastavku meča Džumhur je ponovo zaigrao na visokom nivou, što mu je donijelo izjednačenje, a zatim i potpuni preokret, te plasman u polufinale turnira.

Džumhur ovom pobjedom za narednu sedmicu već osigurao svoj najbolji ranking u karijeri. Prvi put u karijeri naći će se u konkurenciji najboljih 50 tenisera svijeta. Na ”live” ATP ranking listi trenutno je 47. igrač svijeta.

– U jednom momentu bilo je jako izjednačeno, nisam znao šta da radim. Na kraju sam išao na sve ili ništa, drago mi je što sam uspio, rekao je Džumhur nakon meča, kojem je ovo treće polufinale ove godine.

– Sjajan je osjećaj što sam ponovo u polufinalu. Došao sam u Sankt Peterburg poslije niza dobrih rezultata, ali i dvije sedmice pauze nakon toga. Nisam znao kako će sve funkcionisati, ali za sada je dobro. Išao sam meč po meč, i došao do još jednog polufinala i zadovoljstvo mi je što igram ovdje. Nadam se da ću izboriti još jedno finale u karijeri, poručio je Džumhur.

U polufinalu će igrati protiv pobjednika meča između Jo-Wilfrieda Tsonge (Fra/2) i Jan-Lennarda Struffa (Njem/8).