Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turnir u bastadu

Džumhur u ponedjeljak igra meč u kojem bi ga poraz mogao skupo koštati

dzumhur45

Nova ATP lista bit će objavljena sutra, a na “live ATP rankingu” Džumhur je 95. igrač svijeta

Nakon eliminacije startu Challengera u Peruđi našeg Damira Džumhura očekuje ATP turnir u švedskom Bastadu. U prvom kolu Damir će igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda s kojim se do sada u karijeri nije sastajao.

Džumhur se vratio challengerima kako bi podigao samopouzdanje i pokušao vratiti staru formu, no na startu turnira u Peruđi izbačen je od strane Brazilca Guilhermea Clezara.

U slučaju da izgubi od norveškog tenisera na startu turnira u Bastadu veliku su šanse da Džumhur ispadne iz TOP 100. Iz tog razloga duel protiv Ruuda je izuzetno važan za našeg najboljeg tenisera.

Nova ATP lista bit će objavljena sutra, a na “live ATP rankingu” Džumhur je 95. igrač svijeta. Kako bi ostao u TOP 100, morat će u Švedskoj pružati bolje partije nego što je to bio slučaj na prethodnim turnirima.

Džumhur protiv Ruuda igra u ponedjeljak, vjerovatno oko podneva.


Kladionica Meridian ima vrhunske kvote na košarkaške mečeve, koje možete da pogledate OVDJE. Ukoliko želite da vaš Meridianbet račun dopunite u nekoliko klikova na raspolaganju su vam Kliker i xBon, a na svaku uplatu ovim vaučerima dobijate 5% bonusa.