Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki ispit

Džumhur uoči starta AO: Igrače poput Wawrinke je najteže je pobjediti na velikim turnirima

Dzumhur_US_Open2019 44

Sigurno da me očekuje težak i iscrpljujući meč, ali dobra stvar je što sam imao nekoliko mečeva prije Australian Opena

Sutra počinje novo izdanje Australian Opena, a najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u prvom kolu će igrati protiv Švicarca Stana Wawrinke.

Damira očekuje težek zadatak na startu prvog Grand Slam turnira sezone protiv bivšeg šampiona, ali istakao je da je već u solidnoj formi i da se nada dobrom nastupu.

“Što se tiče žrijeba na Australian Openu ove godine, naravno da nikada nije dobro igrati s igračima koji su osvajali Grand Slamove i koji su među prvih 15-16 nositelja, ali je ovo ipak igrač kojeg sam uspio pobijediti dva put u tri međusobna susreta. To je igrač kojeg dosta dobro znam, ali isto tako je Grand Slam nešto drugačije, ipak je takve igrače najteže pobijediti na velikim turnirima”, rekao je Džumhur, dodavši:

“Sigurno da me očekuje težak i iscrpljujući meč, ali dobra stvar je što sam imao nekoliko mečeva prije Australian Opena. Uspio sam da uđem u turnirsku formu i ja se nadam da ću uz pomoć publike, koja me uvijek podrži u velikom broju, da napravim rezultat. Naravno da bi pojeda protiv Stana Wawrinke, koji je jednom osvojio Australian Open i koji ovdje igra jako, bila bi velika stvar. Dati ću sve od sebe i pokušati da obradujem sve Bosanse i Hercegovce. Ovo je za mene jedan dobar ispit kako bi vidio kako će ova sezona za mene krenuti i ja se nadam jednom jako dobrom meču“, poručio je Džumhur.