Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džumhur uzeo Federeru sedam gemova (VIDEO)

Wimbledon Championships

Roger Federer, drugi teniser svijeta, bez većih problema u prvom kolu Wimbledona, za sat i sedam minuta igre,  savladao je bh. igrača Damira Džumhura, rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3 i 6:3.

Wimbledon Championships

Prvi set Švicarac je ekspresno riješio u svoju korist za 18 minuta igre, rezultatom 6:1. U drugom setu Džumhur je pružio dostojanstveniji otpor. Dobro se držao do sredine seta, kada je počeo griješiti.

Napravio je nekoliko i duplih servis grešaka što Federer nije propustio iskoristiti. Stigao je do breaka za 4:3, te osvojio i preostala dva gema za 2:0, u setu koji je trajao 25 minuta.

I u nastavku meča razlika u kvalitetu došla je do izražaja, pa je Federer treći set dobio za 24 minuta – 6:3.

epa04825150 Damir Dzumhur of Bosnia returns to Roger Federer of Switzerland in their first round match during the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 30 June 2015.  EPA/ANDY RAIN

Nakon meča pri napuštanju terena, Džumhuru se desila i mala neugodnost kada je mislio da fanovi od njega traže autogram. Naš teniser je zastao, ali je od fana koji je čekao Federera, umjesto olovke dobio samo pozdrav.

Dvadesettrogodišnji Sarajlija, trenutno 88. igrač na ATP listi, prije mjesec dana na “Roland Garrosu” već je imao priliku da odmjeri snage s jednim od najboljih tenisera svih vremena, koji je u karijeri ukupno osvojio 17 Grand Slam tiutula

. U 3. kolu pariškog turnira Federer je tada slavio sa 3:0 (6:4, 6:3 i 6:2).