Edin Atić nakon plasmana bh. košarkaša u četvrtfinale EP: Sve naše pobjede su za ljude u BiH

Edin Atić

Nakon što se juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas pobjedom nad selekcijom Italije plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, najuspješniji košarkaš u redovima bh. nacionalnog tima Edin Atić, sa 24 postignuta poena u spomenutom meču, za Anadolu Agency (AA) rekao je kako su popularni mladi „zmajevi“ učinili sve da pobijede Italiju.

“Naravno bilo nam je teško. Bili smo danas favoriti, i dali smo sve od sebe da pobijedimo. Super je osjećaj ali ovdje nismo stali, idemo dalje”, istakao je Atić.

Sa velikom dozom optimizma napominje kako je cilj ove mlade ekipe plasman u finale EP.

“Finale nam je cilj, ali ništa neću da govorim, idemo utakmicu po utakmicu. Sve ove pobjede koje smo ostvarili su za naše iskrene navijače u BiH”, kazao je Atić.

Ističe kako svi igrači u bh. timu imaju veliko samopouzdanje i optimistični su pred naredne utakmice. Dodaje kako im je pobjeda protiv Italije pokazala da mogu postizati i vrhunske rezultate.

“Ovo je zadnja utakmica u grupi pred četvrtfinale. Naravno podigla nam je samopouzdanje i vjerujemo da smo sada još bolji tim”, kazao je Atić.

Napominje kako su i ovom pobjedom i upornošću pokazali svima da Bosna i Hercegovina ima talentovane sportiste.

“BiH je uvijek imala talentovane sportiste i imat će ih i dalje”, decidan je Atić.