EHF Challenge kup: Rukometaši Čelika bolji od Prištine

aa_picture_20151129_6930018_web

Rukometni klub “Čelik” je bio bolji od HK “Priština” sa Kosova u okviru 3. kola EHF Challenge kupa, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvije utakmice trećeg kola ovog takmičenja odigrale su se u Zenici, s obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RK “Čelik” te bi troškovi putovanja i viza za ekipu iz Zenice bili preveliki, nakon čega su ekipe potpisale ugovor da se obje utakmice igraju u Zenici.

Rukometaši “Čelika” su na utakmici odigranoj jučer izgubili rezultatom 29:28.

aa_picture_20151129_6930020_web

Danas su rukometaši iz Zenice na prvom poluvremenu bili bolji od svojih protivnika iz Prištine te se prvo poluvrijeme završilo rezultatom 13:11. U drugom poluvremenu su gosti s Kosova nametnuli pritisak, no domaćini iz Zenice su u drugom poluvremenu ipak uspjeli ostvariti pobjedu rezultatom 23:21.

“Druga nam je utakmica bila teža, iako smo u prvoj utakmici imali problema s obzirom da smo iz Prištine putovali 34 sata. Imali smo dvije dobre utakmice, ali na kraju čestitam ‘Čeliku’ i želim im sreću u daljem takmičenju”, rekao je trener HK “Priština” Taib Kabashi.

aa_picture_20151129_6930038_web

“Nas je ekipa Prištine iznenadila svojim kvalitetom, a saznali smo da 7 reprezentativaca Kosova igra u njihovom sastavu. Jučer smo imali dobru prednost, a nakon toga smo popustili u drugom poluvremenu. Danas smo se odlučili za sporiju utakmicu, zato je manji broj golova nego jučer, ova nam je igra odgovarala, oni su dosta brža ekipa od nas pa smo uspostavili sporiji ritam i ja čestitam igračima koji su dali svoj maksimum i nadam se da ćemo opravdati povjerenje i grad Zenicu i klub Čelik predstaviti u najboljem svjetlu u daljem takmičenju”, rekao je Senad Skopljak, trener RK “Čelik”.

Inače, ovo je prva zvanična međunarodna utakmica RK “Čelik” u 65 godina koliko klub postoji, a RK “Čelik” plasirao se u četvrti krug Challenge kupa.

Obje utakmice odigrane su u “Areni” u Zenici.