Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekipa sa EYOF 2017 doputovala u BiH s bronzom Anđele Samardžić

okand

Bosanskohercegovačka ekipa koja je učestvovala na Olimpijadi mladih (EYOF 2017) u mađarskom Gyoru doputovala je danas u Sarajevo s najuspješnijom predstavnicom judašicom Anđelom Samardžić koje je osvojila bronzanu medalju.

Anđela je na press-konferenciji istakla da je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Njemačke, zatim predstavnice Slovenije i Rumunije, da bi u polufinalu izgubila od aktuelne prvakinje Evrope Anje Obradović.

Dodala je da je u borbi za treće mjesto pobijedila predstavnicu Italije te da je vrlo zadovoljna tim rezultatom jer je naporno trenirala.

– Zahvalila bih svom treneru Branimiru Crnogorcu, Arijani Jahi, svom ocu i prvom treneru Jovi Samardžiću, kao i Judo savezu BiH i Olimpijskom komitetu BiH – rekla je Anđela Samardžić.

Jovo Samardžić je naveo da su presretni zbog ostvarenog rezultata jer su osvojili medalju na takmičenju koje smatraju najvećim u Evropi i ispunili plan kadetske karijere kad je riječ o Anđeli.

Crnogorac je naglasio da mu je posebno draga medalja koju je osvojila Anđela budući da je i njen otac nekada bio njegov takmičar a on danas vodi i Anđelu.

Od ostalih rezultata istaknuto je 17 mjesto Huseina Selimovića u konkurenciji 97 takmičara u biciklizmu, te 12 mjesto Marka Kovačića u plivanju na 400 metara slobodnim stilom.