Bivši bh. reprezentativac

Enid Tahirović pojačao stručni štab RK Vogošća

enid_tahirovic334

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio ovakvog kolektiva

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills sklopio je saradnju s Enidom Tahirovićem, koji će pojačati stručni štab ovoga kluba, saopćeno je iz kluba.

Bivši bosanskohercegovački golman, koji je od 2000. do 2012. sakupio 100 nastupa u dresu sa državnim grbom, u karijeri je nastupao za Bijeljinu, gdje je započeo karijeru, Željezničar, Bosnu Sarajevo i nekadašnjeg prvaka Evrope Hamburg.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio ovakvog kolektiva. Zbog mojih privatnih obaveza nisam bio siguran da li ću moći prihvatiti ponudu predsjednika kluba Fetaha Kadrića, ali na kraju se sve posložilo i odlučio sam da prihvatim i postanem član stručnog štaba i trener golmana RK Vogošća PH. U narednom period trener Unčanin i ja pokušat ćemo da pripremimo ekipu i već od prvog kola krenuti ka osvajanju bodova. Sigurno da je u cilju Vogošći kao i svake godine sami vrh odnosno titula. Što se tiče golmanskog para Efendić-Beširević mogu reći da su ako ne najbolji onda sigurno među top tri golmanska para, a ja ću se potruditi da budu ove godine najbolji – rekao je Tahirović.