Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EOC usvojio finansijske garancije za EYOF

eyof

Predstavnici delegacije Bosne i Hercegovine u petak su na sesiji 37. seminara Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) u španskoj Tarragoni prezentovali dosadašnje aktivnosti kao i dokumente koji potvrđuju spremnost svih nivoa administrativne vlasti i resornih ministarstava nadležnih za sport u BiH za konkretnu finansijsku i organizacionu podršku EYOF-u 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Predstavnici EOC-a, shodno ranijem zahtjevu za obezbjeđenje finansijske garancije u iznosu od 12 miliona KM izrazili su zadovoljstvo do sada osiguranim finansijskim garancijama, a naročito odlukom Vlade FBiH o infrastrukturalnim ulaganjima u olimpijska borilišta na Bjelašnici i Igmanu.

EOC očekuje još i finansijsku garanciju Vlade Republike Srpske i Ministarstva porodice, omladine i sporta kako bi zatvorila finansijska konstrukcija Projekta, saopćeno je.

Komisija EOC-a u septembru će posjetiti domaćine EYOF-a te izvršiti procjenu na osnovu zatečenog stanja.

Gradovi domaćini EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo su pristupili formiranju novog Organizacionog odbora kao operativnog tijela čiji članovi će biti predstavnici svih administrativnih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno čelnici resornih ministarstava za sport i premijeri na svim nivoima vlasti.

Navedene administrativne jedinice zajedno sa gradovima domaćinima zadužene su za zatvaranje finansijske konstrukcije, a strukovni sportski savezi će osigurati tehničke uslove za održavanje takmičenja na borilištima. Gradovi domaćini će uz pomoć Organizacionog odbora koordinirati realizacijom i organizacijom svih aktivnosti u cilju uspješne realizacije EYOF-a 2019., navodi se u saopćenju OKBiH.