Ostali sportovi

Eurobasket 2017: Španiju predvode braća Gasol

22/08/2017

Košarkašku reprezentaciju Španije će na Eurobasketu 2017 predvoditi braća Gasol, Pau i Marc. “Crvena furija“ će braniti naslov šampiona osvojen prije dvije, a činjenica da će igrati braća Gasol ih svrstava među najveće favorite, javlja Anadolu Agency (AA).

Sergio Scariolo, selektor španskih košarkaša, istakao je da mu nije bilo nimalo lako donijeti odluku o 12 putnika za Eurobasket. Posljednji su otpali Xavi Rabaseda i Sebas Saiz.

“Želim da naglasim da su Rabaseda i Saiz sjajno radili tokom priprema i bili su blizu da idu na Eurobasket. Međutim, morali smo odrediti 12 putnika, jer su takva pravila“, kazao je Scariolo za internet stranicu Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

Na Scariolovom spisku za Eurobasket su: Alejandro Abrines, Marc Gasol, Pau Gasol, Juancho Hernangomez, Willy Hernangomez, Juan Carlos Navarro, Pierre Oriola, Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Fernando San Emeterio, Joan Sastre i Guillem Vives.

Španija će na Eurobasketu 2017 igrati u grupi C, čiji je domaćin Rumunija. Osim šampiona Evrope i domaće selekcije za plasman u osminu finala boriće se još Hrvatska, Češka, Crna Gora i Mađarska. Eurobasket počinje 31. augusta, a trajaće do 17. septembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.