Eurobasket: Slovenija porazila Holandiju

eurobasket slovenija

Slovenska košarkaška reprezentacija u Zagrebu je u sklopu Evropskog prvenstva u košarci, nakon poraza protiv Hrvatske prvog dana natjecanja, trijumfirala protiv Holandije rezultatom 81:74, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Slovenci su prvu četvrtinu završili rezultatom 23:15, a na poluvrijeme je momčad trenera Jurija Zdovca otišla sa 12 koševa razlike i rezultatom 41:29.

U drugom poluvremenu Holanđani su u nekoliko navrata uspjeli smanjiti i gotovo dostići razliku, no Slovenci su zadržali tempo igre i priveli utakmicu kraju sa sedam koševa razlike.

Najefikasniji na utakmici bio je Holanđanin Charlon Kloof koji je postigao 25 koševa.

Holanđane je došlo pratiti gotovo stotinu navijača u narančastom, dok su Slovenci pokazali kako su, uz domaću, hrvatsku publiku, najvatreniji navijači svoje reprezentacije u Zagrebu.

Slovenija je prvu utakmicu takmičenja Eurobasket 2015 završila porazom 80:73 protiv Hrvatske, a iz druge utakmice protiv Gruzije Slovenija je izašla kao pobjednik sa 11 koševa razlike.

U zagrebačkoj Areni danas se igraju još dvije utakmice, u 18 sati igraju Gruzija i Grčka, a u 21 sat domaćin Hrvatska igra protiv Makedonije.

Eurobasket 2015 se igra u ukupno četiri države, uz Hrvatsku tu je Njemačka, Latvija i Francuska. Takmičenja u gradovima iz ovih država završavaju 10. septembra, a sve ostale utakmice završetka, od 12. do 20. septembra igraju se u francuskom gradu Lilleu.