Eurobasket: Turska pobijedila Njemačku

dirk nowitzki

Reprezentacija Turske je u berlinskoj dvorani Mercedes-Benz rezultatom 80:75 savladala domaćina Njemačku u trećem kolu grupe “B” Eurobasketa, javlja Anadolu Agency (AA).

Obje ekipe su do ovog meča imale po jednu pobjedu i poraz, tako da je ova utakmica bila izuzetno važna za plasman na jednu od prve četiri pozicije koje vode u drugu fazu Eurobasketa.

Turski košarkaši su odlično otvorili meč i prvu četvrtinu završili rezultatom 31:11 u svoju korist. Drugi period prvog poluvremena protekao je u izjednačenom ritmu i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 41:24 u korist Turske.

Treća četvrtina je također protekla u izjednačenoj igri o čemu govori i njen rezultat 19:19. U posljednjih deset minuta meča Nijemci su dali maksimum kako bi stigli prednost protivnika, ali Turci to nisu dozvolili. Konačni rezultat utakmice je bio 80:75.

U grupi “B” je u prva tri kola reprezentacija Srbije bila neumoljiva i danas je rezultatom 93:64 deklasirala već otpisani Island. Večeras će snage odmjeriti Španija i Italija, koje u prva dva kola imaju polovičan uspjeh.