Ostali sportovi

Niz sportskih događaja

Evropska sedmica sporta 2020. u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH

24/09/2020

Evropska sedmica sporta ima za cilj da unaprijedi i pospješi bavljenje sportom među širom populacijom

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao član koordinacijskog tijela BiH za Evropsku sedmicu sporta, već treću godinu organizira niz sportskih događaja s ciljem obilježavanja Evropske sedmice sporta u Bosni i Hercegovini.

Evropska sedmica sporta se ove godine obilježava u saradnji sa Golf asocijacijom BiH, Klubom sportova na ledu „Unity“, Savezom klizačkih sportova BiH, Centrom Skenderija i Streljačkim klubom Sarajevo.

Na Golf terenima Sarajevo više od 50 učesnika okušalo se u čarima golf sporta. Kako je to i predviđeno Evropskom sedmicom sporta, učesnici su bili svih uzrasnih kategorija, te i oni koji su po prvi put zamahnuli golf palicom.

– Evropska sedmica sporta ima za cilj da unaprijedi i pospješi bavljenje sportom među širom populacijom. Olimpijski komitet BiH, u saradnji sa sportskim savezima i klubovima već treću godinu obilježava Evropsku sedmicu sporta u BiH, uz promociju sportova sa kojima je bh. javnost manje upoznata – rekao je ambasador Evropske sedmice sporta OK BiH Mirsad Ćatić.

Predsjednik Golf asocijacije BiH Jasmin Selmanagić je kazao da golf ima mnoštvo prednosti, među kojima i činjenica da se sve starosne kategorije mogu baviti ovim sportom, kao i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca.

U narednim danima trajanja Evropske sedmice sporta u BiH, bit će organizirane razne sportske aktivnosti – saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.